TriStateTuners.com :: Home of Tristate Auto Enthusiast  

Go Back TriStateTuners.com :: Home of Tristate Auto Enthusiast > Tech > Engine Performance
Register Rules & Info Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-13-2012, 07:59 AM   #1
vantage08
Tri-State Aficionado
 
vantage08's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: warminster,pa
Member #13900

My Ride:
2011 Chevy Cruze ECSLOW, 2006 Dakota 4.7 Magnum.

iTrader: (0)
Send a message via AIM to vantage08
4.7 SLT Issue

Well I've never had an issue with washing my engine untill now. I washed my 4.7 SLT dakotas engine yesterday and now it won't turn over. It started initally with no issue directly after. I shut it off then detailed it. A few hours later I go to start it back up again and it doesn't turn over. I try it again and then it starts. I checked the fuse box to see if there was water in it but it was bone dry. I then revved it up and the lights dimmed. Almost like the battery was going on it but it's a new battery. So I took it for a drive to heat up the engine to help dry it out. I came to a stop for a minute and the lights started to dim. Then they came back up to full strength. I came up and parked in in a spot where if it didn't start back up again, I could take the pontiac to work if I have to. Well, I went to start it up last night to head to Miller's Ale House and it woulnd't turn over at all! THe dash lights would flash but wouldn't turn over. So I took the pontiac. I tried it again this morning with no luck. It didn't help that it rained last night. I'm going to unplug the PCM to see if there's any water in it when I get home. Maybe take out the modular plugs to see if water is in there. I def need my truck! Anybody have any ideas? Like I said before, I've never had an issue with washing engines.
Brent
__________________
Traded
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
-2005 Grand Prix- GTP-COMP.
2006 Dakota Magnum-work truck
2011 Chevy Cruze 1.4 Turdbo.
vantage08 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 10:55 AM   #2
jpalamar
TST Ruined My Life!
 
jpalamar's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Collegeville, PA
Member #13773

My Ride:
03 Corvette Z06

iTrader: (3)
That was tough to read.
jpalamar is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 11:10 AM   #3
OutToWinPAHC
Tri-State Post Whore
 
OutToWinPAHC's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tokelau
Member #5081

My Ride:
R33 GTS25T, RHD E46, Truck, part R32 GTR

iTrader: (2)
Send a message via AIM to OutToWinPAHC
symptom are that of a bad alternator, probably the rectifier/regulator circuit
OutToWinPAHC is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 01:41 PM   #4
vantage08
Tri-State Aficionado
 
vantage08's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: warminster,pa
Member #13900

My Ride:
2011 Chevy Cruze ECSLOW, 2006 Dakota 4.7 Magnum.

iTrader: (0)
Send a message via AIM to vantage08
Do you think it shorted out from getting wet?
__________________
Traded
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
-2005 Grand Prix- GTP-COMP.
2006 Dakota Magnum-work truck
2011 Chevy Cruze 1.4 Turdbo.
vantage08 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 01:57 PM   #5
OutToWinPAHC
Tri-State Post Whore
 
OutToWinPAHC's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tokelau
Member #5081

My Ride:
R33 GTS25T, RHD E46, Truck, part R32 GTR

iTrader: (2)
Send a message via AIM to OutToWinPAHC
most likely
OutToWinPAHC is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 01:58 PM   #6
OutToWinPAHC
Tri-State Post Whore
 
OutToWinPAHC's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tokelau
Member #5081

My Ride:
R33 GTS25T, RHD E46, Truck, part R32 GTR

iTrader: (2)
Send a message via AIM to OutToWinPAHC
You can take it in for testing free at most parts places. If it cost to much to replace you can always take it to a place that rebuilds them usually 50-75 bucks
OutToWinPAHC is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 08:11 AM   #7
vantage08
Tri-State Aficionado
 
vantage08's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: warminster,pa
Member #13900

My Ride:
2011 Chevy Cruze ECSLOW, 2006 Dakota 4.7 Magnum.

iTrader: (0)
Send a message via AIM to vantage08
Well when I got home, I put the battery on a charger to see if it was the alternator or something else. Battery seemed fine. I also disconnected to the alternator. I plugged everything back in and then tried to turn it on. Fired right up! Odd! So later on I took a drive to a friends house in Souderton. Warminster to Souderton and back. Perfect. This morning I go to start it up. Not even so much as a dash light comes on!!!!! WTF!?!? Loose wire?
__________________
Traded
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
-2005 Grand Prix- GTP-COMP.
2006 Dakota Magnum-work truck
2011 Chevy Cruze 1.4 Turdbo.
vantage08 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 08:45 AM   #8
vantage08
Tri-State Aficionado
 
vantage08's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: warminster,pa
Member #13900

My Ride:
2011 Chevy Cruze ECSLOW, 2006 Dakota 4.7 Magnum.

iTrader: (0)
Send a message via AIM to vantage08
It may have been a loosening terminal connector lol.
__________________
Traded
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
-2005 Grand Prix- GTP-COMP.
2006 Dakota Magnum-work truck
2011 Chevy Cruze 1.4 Turdbo.
vantage08 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 11:57 AM   #9
Intercooled T
Tri-State Post Whore
 
Intercooled T's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Fairless Hills, PA
Member #207

My Ride:
2003 Toyota Rav4

iTrader: (0)
Try parking it with the hood open, get some sun in there...
__________________
2003 Toyota Rav4, 2.0L/Auto/AWD
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.

2013 Nissan Juke, 1.6T/Auto/FWD (wife's car lol
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
)
Intercooled T is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 07:56 AM   #10
vantage08
Tri-State Aficionado
 
vantage08's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: warminster,pa
Member #13900

My Ride:
2011 Chevy Cruze ECSLOW, 2006 Dakota 4.7 Magnum.

iTrader: (0)
Send a message via AIM to vantage08
I need to replace the battery terminal connector. Thanks for the advice!
__________________
Traded
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
-2005 Grand Prix- GTP-COMP.
2006 Dakota Magnum-work truck
2011 Chevy Cruze 1.4 Turdbo.
vantage08 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue arises with the M M5ASTER BMW Talk 9 11-25-2009 01:48 PM
Issue with banner ads Nors TST Forum Info and Feedback 5 06-13-2008 09:07 AM
help... unkown gs-r issue fisher0447 Honda / Acura Talk 13 11-07-2007 08:36 PM
my 360 networking issue. lagos General Entertainment 10 10-20-2007 01:23 AM
Possible safety issue?? CleanNeon98 Suspension, Brakes, Wheels, and Tires 17 08-13-2007 05:36 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.