TriStateTuners.com :: Home of Tristate Auto Enthusiast  

Go Back TriStateTuners.com :: Home of Tristate Auto Enthusiast > Regional (Yup, Tri-State is really Five-State) > Pennsylvania
JSC Speed
Register Rules & Info Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-16-2011, 12:21 PM   #1
bnr34rb26dett
Tri-State Aficionado
 
bnr34rb26dett's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Philly <-> Tokyo
Member #9220

My Ride:
FP Black Buschur Built EVO, 05 R6, 03 Daihatsu Copen, 05 DD Slowbaru SOLD

iTrader: (0)
Looking for a shop to check out my Evo tranny. (Philly) Video uploaded

i have a buschur bushwhacker transmission in my evo and it started acting up today.
here are the symptoms

It does not want to go in reverse
when it does it slightly moves backwards

Its harder than usual to shift between all gears and into a gear
i might have noticed some sound coming from the transmission while driving but im not sure



please recommend me a good shop i could take my car to closest to me.
It probably does not have to be evo specific but that would be better
i need this done ASAP

here is a video
__________________
Born and Raised in Tokyo. Straight up JDM
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.

Last edited by bnr34rb26dett; 01-16-2011 at 04:36 PM.
bnr34rb26dett is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 12:58 PM   #2
Ej6Mike
Tri-State Post Whore
 
Ej6Mike's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Nebraska
Member #16729

My Ride:
Manwagon

iTrader: (3)
Try a fluid exchange first perhaps? I dont have an evo, but i experienced similiar symptoms before, and a tune up with new fluids did wonders to alleviate them.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
sure!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
Ej6Mike is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 01:21 PM   #3
98GSXdude
Tri-State Addict
 
98GSXdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Long Island
Member #155

 
iTrader: (2)
Bring it here. www.rttuning.com
__________________
2014 VW Jetta 1.8T
C6 Z06
Supercharged 350Z
E36 M3
Ex's: E46 M3, 350Z, 300ZX TT, E39 M5, 1G GSX, 2G GSX
98GSXdude is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 02:20 PM   #4
Got Insulin?
Hard Snarker
Super Moderator
 
Got Insulin?'s Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Philly
Member #7591

My Ride:
01 Audi TT 225, GVR-4 #72/1000, 91 TSi AWD

iTrader: (16)
Send a message via AIM to Got Insulin?
Take it to Goodvibes, they're one of the premier EVO/DSM shops locally.
__________________
-Taylor
DenOfDebauchery
Got Insulin? is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 03:45 PM   #5
TalonTsi97
TST Ruined My Life!
 
TalonTsi97's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Member #136

My Ride:
1997 Eagle Talon

iTrader: (21)
Send a message via AIM to TalonTsi97
Quote:
Originally Posted by Got Insulin? View Post
Take it to Goodvibes, they're one of the premier EVO/DSM shops locally.
^ Who i was going to suggest or try and get in contact with petey turbo (guy who tunes out of Krazy House) and meet with him locally somewhere since he lives in philly.
__________________
1997 Eagle Talon Tsi

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
Updated weekly with Dyno, Track, AutoX, Street, and Event videos. Big updates coming soon!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
TalonTsi97 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 04:00 PM   #6
bnr34rb26dett
Tri-State Aficionado
 
bnr34rb26dett's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Philly <-> Tokyo
Member #9220

My Ride:
FP Black Buschur Built EVO, 05 R6, 03 Daihatsu Copen, 05 DD Slowbaru SOLD

iTrader: (0)
thanks for the quick responses guys.
i have been contacting GV for getting my alarm done. so im going to pm them about this.
in the mean time, if someone can suggest me a possible solution to this problem that would be great. i have posted a video.
__________________
Born and Raised in Tokyo. Straight up JDM
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
bnr34rb26dett is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 04:28 PM   #7
BlkWhtTSI
Tri-State Post Whore
 
BlkWhtTSI's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Norristown, PA
Member #7329

My Ride:
1991 Eagle Talon TSi AWD, '701/2 Camaro RS, '85 Mustang GT

iTrader: (1)
Send a message via AIM to BlkWhtTSI
change the fluid and look for bits and pieces of metal. Possibly a wasted throwout bearing? My trans wouldnt shift into ANY gear but third awhile back. JNZ Tuning pulled out my TOB and it was "in pieces" according to them.
__________________
Ray
Bravo Whiskey Productions
Xbox Gamer Tag - RTurbo91
Quote:
Get some signatures in so you can post pics of your car.
BlkWhtTSI is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 10:35 PM   #8
screamingdsm
Tri-State Addict
 
screamingdsm's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sewell
Member #465

My Ride:
Volvo

iTrader: (2)
Send a message via AIM to screamingdsm
I know dsm evo trans well since Ive been breaking and building them all too often..which is why I went auto in my race car.

Your clutch not fully disengaging from the looks of the video. I would make sure your master cylinder or slave cylinder are in good shape. The grinding sound is it not engaging the gear, which usually doing that DESTROYS the engagement teeth on the hub, and wears the hub severely. If the clutch was not disengaging right, the trans will continue to work until the syncros wear down to the point they cant do there job anymore, then when trying to go into gear it will not slow the gear down so the hub/slider can engage the dogs on the gear.

PLEASE PLEASE DO NOT DRIVE THE CAR ANYMORE, OR TRY TO PUT IT INTO GEAR. ITS ONLY MAKING IT WORSE!

You could of lost a shift fork pin, bent a shift for or a shift rail. It could also be a hub slider failed, or worn out also.

Typically when you bend a shift rail it will make it hard to go into gears...if you loose a pin in the fork the fork will not fully move and engage the gear. If your hearing sounds, it could be very well that you lost/broke a shift fork roll pin, and broke/ bent a shift fork.

In all reality you gotta get the trans apart....changing the fluid isnt going to do anything but maybe show you some gold glitter which is syncro wear but not anything abnormal. But im sure the fluid will be GOLD at the point your trans is.

At this point its time for a full rebuild.
__________________
SJ FASTEST MITSU'S
Hyundai Sonata POWER!

Last edited by screamingdsm; 01-16-2011 at 10:43 PM.
screamingdsm is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 07:56 PM   #9
ThinkEvo2007
Tri-State Addict
 
ThinkEvo2007's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: L dale
Member #5531

My Ride:
O3 ROCKING RED EVO 8!!!!

iTrader: (0)
exactly what i was thinking i had the same problem with mine. and doesnt help your in an MR. are you a 6 speed or converted 5 speed?
__________________
all stock.............. OR!
ThinkEvo2007 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 07:58 PM   #10
TalonTsi97
TST Ruined My Life!
 
TalonTsi97's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Member #136

My Ride:
1997 Eagle Talon

iTrader: (21)
Send a message via AIM to TalonTsi97
Whatever was the outcome?
__________________
1997 Eagle Talon Tsi

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
Updated weekly with Dyno, Track, AutoX, Street, and Event videos. Big updates coming soon!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
TalonTsi97 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 08:15 PM   #11
bnr34rb26dett
Tri-State Aficionado
 
bnr34rb26dett's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Philly <-> Tokyo
Member #9220

My Ride:
FP Black Buschur Built EVO, 05 R6, 03 Daihatsu Copen, 05 DD Slowbaru SOLD

iTrader: (0)
i just readjusted the clutch pedal and it works fine now.
if you need instructions let me know

i just dont know why this happened in the first place....
__________________
Born and Raised in Tokyo. Straight up JDM
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
bnr34rb26dett is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PA - Philly, What info can you see on a license check OutToWinPAHC Ask The Law 1 10-02-2010 02:56 AM
KA-T shop in Philly 96zenki Pennsylvania 10 05-08-2009 11:39 AM
need a tranny shop w/ warranty (philly) 97civic123 Pennsylvania 1 06-06-2007 10:07 AM
Any good tranny shops in the philly area? superg6819 General Car Related Chat 2 12-05-2006 10:50 PM
Good body shop in Philly/Near Philly... GyrlSpeedRT General Car Related Chat 1 08-18-2006 04:02 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.